تغييرات بوجود آمده در كشور و جهان و به دليل توسعه ي ارتباطات جمعي ، لزوم نوآوري در اراﺋه ي روشهاي تدريس را طلب مي كند. اينكه از دانش آموزان خواسته مي شود شنوندگان صرف نباشند ، پرس و جو كنند و محقّقاني خوب شوند الزاماً روشهاي ياددهي ـ يادگيري نيز بايد تغيير كند . در آموزش جهاني آموزشي ارزشمند است كه مبتني بر تجربه ي فعّال و كاوشگر باشد.
از اينرو مدارس هوشمند ميتوانند جهت ايجاد محيط ياددهي ـ يادگيري و بهبود نظام مديريتي مدرسه و تربيت دانش آموز پژوهنده مبتني بر علم نوين تأثير گذار باشند.
به منظور پيشبرد اهداف آموزشي از طريق الكترونيك بايد مدارس مجهّز به فناوري گردند . مدارس هوشمند به عنوان يك مدرسه ي الكترونيك ، بايد از تجهيزات رايانه ، شبكه و نرم افزار هاي مورد نياز غني گردد تا بتواند به اهداف مورد نظر خود دست يابد . يكي از اين اهداف شكوفايي و بالفعل درآوردن قابليّتها و استعدادهاي دانش آموزان مي باشد .
شايد اين روشي باشد كه با آن بتوان دانش آموزان را به آموختن بعضي از دروس چون درس عربي كه ميل و اشتياق چنداني به يادگرفتن آن ندارند مشتاق تر نمود .
معلّمان كساني هستند كه با تعدادي انسان با استعدادهاي نهفته سروكار دارند . فراهم كردن زمينه ي شكوفايي اين استعدادها بدست معلّمان صورت مي گيرد بنابراين علاوه بر كسب دانش و مهارتهاي لازم ، رعايت يكسري اصول كلّي را بايد مدّ نظر قرار دهد :
١- پيش از آنكه نظم بر كلاس حاكم شود معلّم نبايد تدريس را آغاز كند .
٢- راه رفتن بيش از حد معلم در كلاس در امر ياددهي ـ يادگيري اختلال ايجاد مي كند مگر زماني كه ضرورت ايجاب كند
٣- ابتدا بايد سؤال توسط معلّم مطرح گردد سپس پاسخ دهنده انتخاب شود . اين كار شركت همه ي دانش آموزان را در كار كلاسي در پي خواهد داشت .
٤- معلم نبايد از دانش آموز كاري را بخواهد پيش از آنكه انجام كار قبلي را به پايان رسانده باشد .
٥- در امر ياددهي بهتر است با يادگيرنده آغاز شود و با او پايان پذيرد به اين معنا كه دانش آموزان به طور مستمر و براي مدّت طولاني مشاركت داشته باشند كه اين كار به صورت فعّال مؤثّرتر خواهد بود .
٦- معلّم بايد رفتار خوب همراه با دورانديشي ، مهرباني و نرمي از خود نشان دهد و نسبت به دانش آموز خوش گمان باشد .
٧- تغيير روش معلم تا پايان زنگ از اموري است كه در اين امر مفيد مي باشد .