خساراتي كه بر اثر نقض قرارداد به طرف قرارداد وارد ميشود بايد جبران گردند، ولي نحوه و شيوة جبران آنها به طرق مختلفي ميباشد، اين طرق و شرايط آنها در اين پروژه بررسي و مطالعه گرديده است.
اين پروژه در چهاربخش نوشته شده، بخش اول آن كليات موضوع بيان گرديده است، در بخش دوم مسووليت قراردادي و ضمانت اجراي آن بررسي گرديده كه اين بخش خود نيز در سه فصل تنظيم شده فصل اول آن محدوده الزامات قراردادي طرفين عقد بيان گرديده، فصل دوم به بررسي و بيان شرايط تحقق مسووليت قراردادي پرداخته و فصل سوم آن دعوي جبران خسارت را بيان كرده است.
بخش سوم اسباب معافيت از پرداخت خسارت را بيان كرده و در چهار فصل اسباب و ويژگيهايي كه به سبب آنها متعهد از پرداخت خسارت معاف ميگردد را امور بررسي قرار داده است و نهايتاً در بخش چهارم يكسري قرادادهايي را كه دربارة مسووليت ميتوان منعقد كرد را، بررسي كرده است.
مقدمه
بي شك يكي از مهمترين مسائلي كه در تاريخ بشريت مهم بوده هست راستگويي و لزوم وفاي به عهد است و به همين سبب دين مبين اسلام توصيه اكيداً بر وفاي به عهد نموده است كه خود نوعي راستگويي است تا جائيكه يكي از قواعد مشهور فقه اسلامي قاعدة مشهور «اوفوبالهود» است . هر مسئله مهم ضمانت اجراهاي سختي را براي عدم رعايت آنها در پي دارد و لذا در اسلام براي عهد شكني ضمانت اجراهاي دنيوي و اخروي در نظر گرفته شده است.