چکیده :
تعلیم و تربیت در شرایط ایمن و بهداشتی موجب افزایش تمرکز ،اشتیاق و دقت در یادگیری می گردد لذا دانش بهداشتی باید از آوان کودکی آموخته شود.در این راستا هر کونه اقدام به منظور تامین سلامت جسمی ،روانی ،اجتماعی دانش آموزان از جمله وظایف وزارت آموزش و پرورش می باشد. روش بررسی:این پژوهش یک یررسی مشاهده ای است که در مدرسه راهنمای توحید واقع در کوی امیر منطقه تبادکان انجام شده است.دادها از طریق مصاحبه با مدیر مدرسه و مشاهده مستقیم توسط پژخشگر جمع اوری شده است . یاقته ها: بعداز تشکیل کلاس های آموزش خانواده بهداشت فردی دانش آموزان بهتر شده و دانش آموزان با خواندن پمفلت ها بهداشتی بیشتر از خودشان مراقبت کردند. نتیجه:نتایج این بررسی نشان داد که خانواده ها اطلاعات دقیقی از بهداشت ندارندو همچنین دانش آموزان با تشویق بهتر به رعایت بهداشت عمل می کنند. یکی از مهمترین راه های ارتقا بهداشت و سلامت دانش آموزان اجرای پروژه های مختلف آموزشی بهداشت با تکیه بر مشارکت فعال آنان در فعالیت های مختلف بهداشتی است از سوی دیگر تحقق هدفهای بهداشت مدارس مستلزم دخالت ،مشارکت و همسویی خانه ،مدرسه، مراکز بهداشتی – درمانی و جامعه است. در عصر کنونی یا عصر اطلاعات و ارتباطات ،دانستنی ها و اطلاعات بهداشتی می توانند نقش مهمی در پیشرفت کشور داشته و موجب کاهش فاصله تکنولوژی ما با سایر کشور های توسعه یافته شود. ارتقای سطح آگاهی بهداشتی ، نقش مهم در تغییر بینش و عملکرد افراد جامعه دارد لذا هر گونه سرمایه گذاری در این زمینه تاثیر چشمگیری در آهنگ رشد و پیشرفت جامعه خواهد داشت.
توصیف وضعیت موجود:
این جانب محمد پشوه تن کارمند رسمی آموزش و پرورش منطقه تبادکان دبیر حرفه فن دارای مدرک کاردانی در رشته حرفه وفن و مشغول به تحصیل در کارشناسی حرفه و فن در دانشگاه تربیت معلم ثامن الحجج مشهد می باشم. درسال 1371 در تربیت معلم شهید بهشتی مشهد قبول شده و در سال 1373 در آموزش و پرورش منطقه تبادکان مشغول به تدریس شدم به مدت 5سال در روستار نوچاه تدریس میکردم و بعد از آن به مدت 7سال در خواجه رییع در مدرسه راهنمایی شریف و سیمان شرق مشغول به کار بودم . البته در مدرسه سیمان شرق معاون بودم بعد از آن به مدرسه راهنمایی توحید واقع در کوی امیر آمده به مدت 4 سال معاون بودم و اکنون به علت ورود به دانشگاه مشغول تدریس درس حرفه و فن در همین مدرسه می باشم. این مدرسه دارای 7 کلاس (3 کلاس دوم و 4 کلاس سوم) می باشد -. البته تا سال قبل 12 کلاس داشت که به علل مختلف فعلا مختلف 5 کلاس آن حذف شده است. آموزشگاه دارای حیاطی نسبتا بزرگ و کلاس هایی که به استاندارد نزدیک است می باشد. در گوشه و کنار حیاط آموزشگاه چندین سطل آشغال کوچک و بزرگ قرار دارد . در کلاس ها سطل های آشغال که پلاستیک زباله در آن ها قرار دارد موجوداست. در ساعت اول که وارد حیاط مدرسه و کلاس ها می گردد همه تمیز هستند و کوچکترین زباله ایی دیده نمی گردد. ولی در ساعات دیگر در گوشه و کنار حیاط و حتی در راه پله و کلاس زباله های دیده می گردد . خصوصا در روزی که بین دانش آموزان شیرتوزیع می گردد حتی در خیابان های اطراف مدرسه می توان لیوان خالی شیر را مشاهده کرد.این امر هر روز اتفاق می افتاد. در کلاس دانش آموزان توجه به پاکیزگی کلاس ندارند و باقیمانده چاشتی را که باخود آورده اند در جامیز می گذارند.در هر کلاس بطور متوسط 5 مورد درهرروز دیده شده است. دانش آموزان بهداشت فردی را رعایت نمی کنند مثلا 20درصد داری ناخن بلند هستند 15درصد هر 2یا 3 هفته به حمام می روند تا جای که در سر کلاس بوی بد بدنشان فضای کلاس را پر می نماید.
فهرست مطالب
چکیده 4 توصیف وضعیت موجود: 5 جدول یک 6 اهمیت وضرورت تحقیق 6 تعریف واژگان(1) 7 چگونه 7 توان 7 رعایت 7 بهداشت 7 محیط 7 مدرسه 8 تقویت کردن 8 (گردآوری شواهدیک): 8 یافته های علمی 10 تعريف بهداشت مدارس 10 تاريخچه بهداشت مدارس در كشورهاي مختلف 10 تاريخچه بهداشت مدارس و تحولات سازماني آن در ايران 11 پیشنه تحقیق: 12 1- بررسی وضعیت شاخص های بهداشت محیط مدارس ابتدایی ناحیه یک ساری در سال ۱۳۸۷ 12 2- مقایسه وضعیت بهداشت محیط مدارس ابتدایی دولتی نواحی مختلف شهر اصفهان در سال 1387-1386 13 تجزیه و تحلیل پیشینه تحقیقات 14 ارایه راه حل جدید موقت 15 شیوهای اجرای راه حل جدید 15 گردآوری شواهد ۲ 16 جدول 2 17 تفسیر و تحلیل 18 نتیجه گیری 18 منابع 19