پلان مربوطه از يك مقدمه و دو بخش تشكيل شده است. در مقدمه به ذكر كليات بحث نظير علت انتخاب موضوع، اهميت و ضرورت موضوع (فوائد عملي، نظري و تكنيكي)، مفهوم مديريت شهري، مفهوم آلودگي هوا و ارتباط اين دو با هم پرداخته ميشود. در واقع يك ديد و نگرش كلي از موضوع براي ما فراهم مي آورد. در بخش اول كه اختصاص به سازمانهاي مرتبط با آلودگي هوا با توجه به موارد مربوط به هر منبع آلوده كننده مي باشد در حقيقت با ذكر هر عدد، چگونگي اعمال مديريت شهري در كنترل آلودگي هوا مطرح مي شود (يعني موضوع يا عدد مربوطه به هر ماده قانوني يا منبع آلوده كننده ارائه و سپس سازمانهاي مرتبط با آن ذكر مي شود).
نحوه ارائه مطلب به اين شكل بخاطر آن است اولاً از پيچيدگي مطلب مي كاهد و ثانياً با ذكر هر مورد قانوني مي توان دريافت چه سازمانهايي در رابطه با آن موضوع درگير هستند. و در نهايت در بخش دوم كه اختصاص به ذكر راهكارهاي جلوگيري از آلودي هوا دارد، ارائه راهكارهاي مربوطه ما را به نتيجه در راستاي دستيابي به كاهش آلودگي هوا و توجه بيشتر به آن رهنمون مي كند.
2- علت انتخاب موضوع:
بطور كلي به دو دليل اين موضوع بنظر اينجانب داراي اهميت در انتخاب مي باشد يكي بخاطر ارتباط اين موضوع (آلودگي هوا) بعنوان يك معضل و پديده مهم شهري با مديريت شهري يعني رشته تحصيلي اينجانب (خودم) و ديگر اينكه آلودگي هوا خصوصاً در شهرهاي بزرگ مثل تهران (يعني شهري كه در آن زندگي مي كنيم) كه از آلودگي بالائي برخوردار است و در تمام لغات بطور جدي و عيني اثرات آن انسانها را تهديد مي كند بسيار جلب نظر مي كند.