بر اساس اطلاعات گروه علمی و دانشگاهی ، آزمون ورودی دوره دکتری تخصصی (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۱۳۹۷ روز چهارم اسفندماه ۹۶ در ۱۱۷ حوزه امتحانی در ۵۵ شهر کشور برگزار شد.
تعداد ۲۳۴ هزار و ۷۰۶ داوطلب در آزمون دکتری «Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۹۷ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ثبت نام کردند که از این تعداد، ۱۸۷ هزار و ۸۲۱ داوطلب در جلسه آزمون حاضر بودند.
از تعداد حاضرین در جلسه آزمون، تعداد ۱۷۳ هزار و ۷۶۳ داوطلب مجاز به انتخاب رشته شدند و در نهایت تعداد ۱۲۴ هزار و ۹۰۵ داوطلب و یا به عبارت دیگر ۷۱.۸۸ درصد مجازین نسبت به انتخاب کدرشته محل های تحصیلی خود در فرم انتخاب رشته سازمان سنجش اقدام کردند.
۳۱ اردیبهشت ماه ۹۷ نتیجه انتخاب رشته داوطلبان دکتری ۹۷ اعلام شد و بر اساس ضوابط تعداد ۵۹ هزار و ۳۸۶ نفر از داوطلبان انتخاب رشته کننده در کدرشته محل های انتخابی دارای حد نصاب نمره علمی لازم اعلام شدند.
آزمون مرحله دوم شامل مصاحبه علمی و سنجش عملی، بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری داوطلبان توسط دانشگاههای پذیرنده دانشجوی دکتری در روزهای ۷ خرداد تا ۸ مرداد صورت گرفت.
گزینش نهایی داوطلبان در هر کدرشتهمحل براساس نمره کل نهایی حاصل از نمره علمی آزمون متمرکز (نمره کل اولیه- ۵۰ درصد در شیوه پذیرش آموزشی- پژوهشی و ۳۰ درصد در شیوه پذیرش پژوهش محور) و نمرات مراحل مختلف ارزیابی تخصصی، حدنصاب تعیین شده توسط دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در هر کدرشته محل و با توجه به اولویت کدرشتهمحلهایی که برای مصاحبه معرفی شدهاند، صورت خواهد گرفت.
پیش از این مشاور سازمان سنجش مشاور ارشد رئیس سازمان سنجش کشور در گفت وگو با گفته بود نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۹۷ هفته اول شهریورماه ۹۷ اعلام می گردد.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ظرفیت پذیرش دانشجویان دکتری در دانشگاهها گفت: ظرفیتها شاید امسال کمتر باشد، ولی از نظر تعداد تغییر چندانی نداشته است و امسال تمامی دانشگاهها از طریق آزمون پذیرش خواهند داشت.
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش در همین رابطه اظهار داشت: سال گذشته ظرفیت پذیرش دولتی در دکتری ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر بود که امسال حدود ۱۴ هزار نفر ظرفیت پیش بینی شده است. دانشگاه آزاد نیز حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر ظرفیت برای دکتری تعیین نموده است که پیش بینی میکنیم حدود ۲۴ تا ۲۶هزار نفر در این دوره پذیرفته شوند.
پایان/