سایت کاریابی جویا کار

آیا کافی نت یا دفتر خدمات اینترنتی دارید؟
همین حالا اینجا کلیک کنید

، پس از اعتراض متعدد دانش‌آموزان به تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور 98 با ورود کنندگان مجلس به موضوع و تغییر مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، سهم سوابق تحصیلی در کنکور 98 به صورت مثبت اعمال خواهد شد.

البته آموزش‌وپرورش معتقد است که محدود کردن سوابق تحصیلی به تاثیر مثبت عملا بی‌تاثیر کردن آن است و مجلس باید تکلیف این موضوع را حتی در صورت نیاز به تغییر قانون مشخص کند.

از سوی دیگر امسال دانش‌آموزان پایه دوازدهم در کنار کنکور باید برای 11 درس در امتحانات نهایی شرکت کنند که این موضوع باعث استرس مضاعف آنها شده است و در نشست اخیر وزیر آموزش‌وپرورش با دانش‌آموزان، این موضوع به عنوان یکی از مهمترین مشکلات دانش‌آموزان پایه دوازدهم مطرح شد.

در همین رابطه عبدالرسول عمادی سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه در آخرین تصمیم‌گیری شورای سنجش و پذیرش دانشجو مقرر شد که سهم سوابق تحصیلی در کنکور 98 به صورت مثبت اعمال شود، گفت: براین اساس سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنار نمرات کنکور اگر به بهبود رتبه کلی آنها منجر شود اعمال خواهد شد و در صورت کاهش رتبه فرد، اعمال نمی‌شود.

او نسبت به تاثیر مثبت سوابق تحصیلی در کنکور معترض است و آن را عملاً بی‌تاثیرکردن سهم نمرات امتحانات نهایی دانش‌آموزان در پذیرش کنکور می‌داند.

حذف سوابق تحصیلی در کنکور به قانون مجلس نیاز دارد

یکی از موارد مطرح شده از سوی داوطلبان کنکور، سرانجام اعمال سوابق تحصیلی در کنکور سال‌های آینده است و اینکه آیا تصمیمی برای حذف سهم سوابق تحصیلی در کنکور اتخاذ خواهد شد، عمادی دراینباره عنوان کرد:‌ قانون سنجش و پذیرش دانشجو الزام نموده است که سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاه‌ها وجود داشته باشد اما امسال تعداد زیادی از کنندگان مجلس نامه‌ای را امضا کردند تا سهم سوابق تحصیلی در کنکور 98 مثبت باشد. اگر مجلس هم‌اکنون نظرش نسبت به قانون سال 92 تغییر نموده است، باید قانون را تغییر دهد.  امسال شورای سنجش وپذیرش دانشجو برای تعیین سهم سوابق تحصیلی در کنکور  سه بار تغییر نظر داده است درحالیکه باید مطابق قانون تصمیم گرفته شود. اگر مجلس اعمال سوابق تحصیلی را صلاح نمی‌داند باید قانون را تغییر دهند و تکلیف سوابق تحصیلی را مشخص کند. تا زمانی که قانون تغییر نکند همچنان اعمال سوابق را در کنکور خواهیم داشت اما برای آنکه آن را بی‌تاثیر کنند می‌گویند به صورت مثبت باشد.

سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا اعمال قطعی سوابق تحصیلی در کنکور باعث ایجاد مافیایی دیگر در مدارس نمی‌شود؟ عنوان کرد: باید به تعریف سوابق تحصیلی و فرایندی که در آن شکل می‌گیرد توجه داشت. سوابق تحصیلی مطابق تعریف قانون سنجش و پذیرش دانشجو، نمرات دروس امتحانات نهایی است که مطابق استانداردهای شورای عالی آموزش و پرورش تهیه شده باشد.

تصحیح الکترونیک برگه‌های امتحانات نهایی

عمادی گفت: سوالات امتحانات نهایی به صورت کشوری تهیه و به صورت الکترونیک مستقیم از مرکز سنجش آموزش و پرورش به حوزه اجرا ارسال می‌شود بنابراین امکان لو رفتن سوالات منتفی شده است. همچنین از دی ماه 97 تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی به صورت الکترونیک است و در مرحله ثبت نمرات نیز به صورت الکترونیک عمل می‌شود و برگه‌ها در سامانه تصحیح و آنجا ثبت می‌شود و در سامانه صدور کارنامه مدرک تحصیلی دیپلم صادر خواهد شد. این مراحل استاندارد شده و در این فاصله مافیایی نمی‌تواند شکل بگیرد چرا که دست عوامل انسانی کوتاه شده است.

یکی از دغدغه‌های مهم دانش‌آموزان پایه دوازدهم که در دیدار با وزیر هم به آن اشاره کردند، همزمانی امتحانات نهایی پایه دوازهم با کنکور است که این مسئله باعث فشار روانی زیادی به آنها شده است از سوی دیگر برخی مدارس به بچه‌ها پیشنهاد می‌دهند که وقت خود را به قبولی در کنکور اختصاص دهند و در نهایت اگر در امتحانات نهایی خرداد پذیرفته نشدند، شهریور امتحان می‌دهند. سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش دراینباره این توضیح را داد: کارکرد اصلی امتحانات نهایی صدور دیپلم است و سابقه تحصیلی کارکرد دوم آن است. در نظام قبلی پایه سوم دبیرستان منجر به صدور دیپلم می‌شد و هم اکنون این کار در پایه دوازدهم انجام می‌شود.

سازمان سنجش زمان کنکور را تغییر دهد

او تأکید کرد: داستان کنکور با نظام تعلیم و تربیت متفاوت است و هم اکنون با توجه به ظرفیت ایجاد شده در دانشگاه‌ها و اینکه 85 درصد پذیرش از کنکور آزاد شده است، کنکور به شدت کمرنگ شده و به رقابتی برای 10 تا 15 هزار ظرفیت موجود در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی محدود شده است. با توجه به اینکه کنکور به شدت محدود شده است  می‌توان در بازه زمانی دیگری آن را برگزار کرد. زمانی که جمعیت داوطلبان کنکور زیاد بود در تیرماه برگزار می‌شد اما هم اکنون چون تعداد داوطلبان کاهش یافته می‌توان کنکور را در مردادماه برگزار کرد و نظام آموزش و پرورش نمی‌تواند خودش را با کنکور هماهنگ کند.

ممکن است برخی مدارس به دانش آموزان بگویند به امتحانات نهایی توجه نداشته باشید و خود را برای کنکور آماده کنید اما با توجه داشت که نظام تعلیم و تربیت عمومی 12 پایه دارد و مأموریت اصلی آن تربیت شهروند مطلوب است از سوی دیگر کنکور یک آزمون غربالگر است که مشخص می‌کند چه کسی به دانشگاه راه یابد.

پایان/

منبع خبراخبار فرهنگیان - تسنیم
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
دریافت رایگان اخبار کنکور از طریق ایمیل
تبلیغات متنی