شامل 42 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
استدلال فرآیندی است که فرد طی آن با بررسی دلایل و حکمهایی که ارائه میکنند به نتیجه گیریها و استنباطهایی دست پیدا میکند. به عبارت دیگر استدلال جریانی است که ذهن بوسیله آن از تصدیقات به دلیل تصدیقات نظری پی میبرد یا از آنچه نمیداند، علم حاصل میکند.
روش استقرائی
روش استقرائی بیانگر این امر است که از واقعیتهای جزئی و انفرادی میتوان به واقعیتهای کلی دست یافت. مسیر حرکت در روش استقرائی از جزء به کل رسیدن است. به عبارت دیگر با مشاهده آنچه که برای جزء معین وجود دارد نتیجه بگیریم که برای همه کل که جزء در آن قرار میگیرد نیز وجود دارد. به عنوان مثال اگر مشاهده کنیم که سگ ، گربه و گوسفند و گاو موجودات زندهای هستند که به غذا نیاز دارند و نتیجه بگیریم که هر موجود زندهای به غذا نیاز دارد اینگونه استنتاج را که از جزء به کل میرسد روش استقرائی مینامند.
زمانی که چنین استنتاجی صورت میگیرد ممکن است نتیجه نهایی شامل همه موارد در آن گروه باشد یا نباشد. فرض کنید فردی چنین استدلال میکند که آقای A ، B ، C که اهل فلان کشور هستند بور هستند پس تمامی اهالی آن کشور بور هستند. یا تصور کنید فردی میگوید جعفری ، گشنیز ، ترخون که از انواع سبزیجات هستند قابل خوردن هستند پس تمامی سبزیجات قابل خوردن هستند. در این مثالها که ذکر شد میتوانیم مشاهده کنیم که نتیجه گیری نهایی ممکن است در تمام کل آن اجزا صدق نکند. مثلا همه اهالی فلان کشور که آقایان C ، B ، A اهل آن هستند بور نباشند. یا سبزیجاتی نیز وجود دارند که جزء سبزیهای خوراکی محسوب نمیشوند. به این روش استقرائی روش استقرائی ناقص گفته میشود. در روش استقرائی ناقص حکم درباره همه افراد صدق نمیکند. ولی در روش استقرائی تام ، حکم درباره همه افراد گروه صدق میکند.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
روش استقرائی
روش قیاسی
روش تمثیلی
اهمیت استدلال
کمک به رشد استدلال
پایان
عنوان : استدلال و انواع آن
فرمت : پاورپوینت
حجم : 296 کیلوبایت
تعداد صفحات : 42
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی