شامل 39 اسلاید است و برای دانشجویان روانشناسی کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
جان بالبی اولین كسی بود كه در خصوص اثرات بالقوه جدایی از والدین هشدار داد. بالبی معتقد بود، رفتار انسان را تنها از طریق بررسی محیط انطباقی آن یعنی محیطی كه رفتار در آن تكامل یافته می توانیم درك كنیم.
بالبی اظهار داشت، دلبستگی كودك بدین ترتیب به وجود می آید. در آغاز پاسخدهی اجتماعی كودك تصادفی است. به هر چهره آشنا لبخند می زنند و با رفتن هركس گریه می كنند.
بین ۳ و ۶ ماهگی كودكان پاسخدهی خود را به چند آشنا محدود می كنند و فرد خاصی را آشكارا ترجیح می دهند و حضور غریبه ها آنها را نگران می كند.
اندک زمانی بعد، تحرک بیشتری پیدا می کنند و با سینه خیز رفتن، در حفظ نزدیکی خود با نماد اصلی دلبستگی خویش، نقش فعال تری ایفا می کنند. آنها مراقب هستند که این والد کجاست و هر علامتی دال بر جدا شدن ناگهانی والد، پاسخ دنباله روی را در آنها راه اندازی می کند.
کل این فرآیند، یعنی تمرکز بر نماد اصلی دلبستگی که پاسخ دنباله روی را راه اندازی می کند، مشابه نقش پذیری در سایر گونه هاست. کودکان آدمی نیز همانند بچه های بسیاری از گونه های دیگر، از نماد دلبستگی خاصی نقش پذیرفته اند و وقتی این والد به راه افتد، بلافاصله او را دنبال می کنند.
مراحل دلبستگی
تولد تا حدود ۳ ماهگی (پاسخ دهی نامتمایز به انسان ها(
نوزادان در خلال ۲ یا ۳ ماهه ابتدایی تولد، انواع پاسخ ها را به افراد از خود نشان می دهند، ولی معمولا پاسخ آنها به صورت روش های مشابهی است. نوزادان درست پس از تولد دوست دارند که به صدای انسانی گوش دهند و به صورت انسان ها نگاه کنند.
یکی از قدرتمندتری رفتارهای دلبستگی؛ لبخند اجتماعی است. نوزادان سه هفته اول تولد یا پس از آن، معمولا وقتی دارند به خواب می روند، گاه با چشم بسته لبخند می زنند. این لبخندها هنوز اجتماعی و معطوف به افراد نیستند. نوزادان در حدود سه هفتگی کم کم با شنیدن صدای آدمی لبخند می زنند. این لبخندها اجتماعی، اما همچنان گذرا هستند.
در پنج یا شش هفتگی، پرشورترین لبخندهای اجتماعی آغاز می شود. نوزادان در مواجهه با چهره انسانی، با خوشحالی و به طور کامل لبخند می زنند و این لبخندها، با تماس چشمی نیز همراهند. از تقریبا یک هفته قبل، نوزاد به صورت ارادی به چهره ها خیره می شود. در واقع نوزادان تقریبا تا ۳ ماهگی به هر چهره ای، حتی به الگوی مقوایی یک چهره لبخند می زنند.
لبخند زدن یک راه انداز است که واکنش دوست داشتن و مراقبت کردن را باعث می شود، یعنی رفتاری است که شانس نوزاد را برای سلامتی و بقا افزایش می دهد. تقریبا در همان زمانی که نوزادان شروع به لبخند زدن به چهره ها می کنند، غان و غون کردن را نیز آغاز می کنند. آنها با شنیدن صدا و به ویژه با دیدن چهره انسانی، غان و غون می کنند.
نزدیکی از طریق پاسخ گرفتن حفظ می شود. بازتاب چنگ زدن و بازتاب مورو دو نوع پاسخ گرفتن هستند. در بازتاب چنگ زدن وقتی شیئی کف دست نوزاد گذاشته شود، دست نوزاد به طور خودکار دور آن جمع می شود. بازتاب مورو وقتی است که نوزاد با صدای بلندی از جا بپرد، یا زمانی که حمایت را از دست بدهد(مثل وقتی که فردی سر نوزاد را از زیر بگیرد و بعد ناگهان آن را رها کند).
در بازتاب مورو پاسخ نوزادان به چنین اتفاقاتی این است که بازوهایشان را باز می کنند و سپس آنها را به دور سینه خود جمع می کنند، انگار که نوزاد بخواهد چیزی را در آغوش بگیرد.
مرحله اول(مرحله پیش دلبستگی(در خلال تولد تا ۶ هفتگی اتفاق می افتد. در این مرحله انواع علایم فطری- چنگ زدن لبخند زدن، گریه كردن و زل زدن به چشمان والدین- به نوزادان كمك می كنند تا با سایر انسان ها تماس نزدیك برقرار كنند. نو زادان می توانند بو و صدای مادر خویش را تشخیص دهند اما هنوز به مادر دلبسته نیستند، زیرا اهمیتی نمی دهند كه با فرد ناآشنایی به سر برند.
پس از مرحله پیش دلبستگی، مرحله دلبستگی در حال انجام اتفاق می افتد که از ۶ هفتگی تا ۶- ۸ ماهگی صورت می گیرد که در قسمت بعدی به تشریح آن پرداخته می شود.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
مراحل دلبستگی
تولد تا حدود ۳ ماهگی (پاسخ دهی نامتمایز به انسان ها)
۳ تا ۶ ماهگی(تمرکز بر آشنایان)
۶ ماهگی تا ۳ سالگی(دلبستگی شدید و نزدیک جویی فعال)
سه سالگی تا پایان دوران کودکی(رفتار مشارکتی)
دلبستگی به مثابه نقش پذیری
تاثیرات جدایی
اینزورث
الگوهای دلبستگی
دلبسته ایمن
دلبسته نا ایمن اجتنابی
دلبسته نا ایمن دوسوگرا
واكنش های والدین در دلبستگی ها
عامل های تكوین رفتار دلبستگی
دلبستگی و رشد بعدی
دیدگاه بالبی / اینزورث در مورد پرورش کودک
پایان
عنوان : نظریه بالبی و اینزورث درباره دلبستگی
فرمت : پاورپوینت
حجم : 1.53 مگابایت
تعداد صفحات : 39
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
روان شناسی