مدیریت
فرسودگي شغلي باعث غيبت كاركنان از محل كار، كاهش كيفيت كار، تعارضات بين فردي با همكاران، مشكلات جسميـ رواني، تغيير شغل و سرانجام ترك خدمت ميشود. ترك خدمت هزينههاي زيادي براي سازمان به دنبال دارد. براساس اطلاعات موجود در اتحاديه اروپا همه ساله 20 ميليون يورو به مخارج ناشي از استرس و فرسودگي شغلي اختصاص داده ميشود.
در ايالات متحده اين هزينه به 350 ميليون دلار در هر سال ميرسد (مارتينو ، 2003 به نقل از اميري و همکاران، 1390).شواهد تحقيقاتي نشان ميدهد که فرسودگي شغلي با غيبتهاي مکرر، بازنشستگي زودرس، عملکرد نامناسب، عزت نفس پايين و از لحاظ روانشناختي با علائم افسردگي رابطه دارد. علاوه بر آن، تحقيقات متعدد ديگري نيز نشان ميدهند که فرسودگي شغلي با علائم روان شناختي از قبيل افسردگي، اضطراب و مشکلات جسماني از همبستگي مثبت و بالايي برخوردار است (رستميو همکاران، 1387)
فرسودگي شغلي نيز موجب كاهش كيفيت خدمات ارايه شده به مشتريان و ارباب رجوع و به دنبال آن نارضايتي از خدمات ميشود، شناخت و پيشگيري از فرسودگي شغلي در ارتقاء بهداشت رواني افراد و افزايش سطح كيفيت خدمات ارايه شده، نقش بسزايي خواهد داشت(شرمن ، 2004).فرسودگي علاوه بر بروز اثرات سوئي که بر سلامت جسميو رواني پرسنل بر جاي ميگذارد، باعث کاهش کارايي و افت کيفيت خدمات و نياز افزايش هزينههاي کار ميشود(مظلوميو همکاران، 1392).فردي که فرسودگي شغلي را تجربه ميکند غالباً دچار ناراحتي، خستگي، عدم تحمل ديگران، تندخويي با بيماران و خانواده آنها، دوري جستن از همکاران، عصبانيت و به طور کلي براي همکاران خود غيرقابل تحمل ميشود (بروکينگ ، 1992به نقل از مظلوميو همکاران، 1392).
فهرست مطالب
2-1 ) مقدمه
2-2 ) تاريخچه فرسودگي شغلي
2-3 ) تعاريف فرسودگي شغلي
2-4 ) مدلهاي فرسودگي شغلي
2-4-1 ) مدل فرسودگي شغلي مسلچ و جکسون
2-5 ) عوامل موثر در ايجاد فرسودگي شغلي
2-5-1 ) عوامل فردي و بين فردي
2-5-2 ) عوامل سازماني
2-6 ) علائم فرسودگي شغلي
2-7 ) پيامدهاي فرسودگي شغلي
2-18 ) پيشينه تحقيق
2-18-1 ) تحقيقات انجام شده داخلي
2-18-2 ) مطالعات انجام شده خارجي
چارچوب نظري تحقيق
منابع و مآخذ
منابع فارسي
منابع انگليسي