مشاوره و راهنمایی در مدارس برنامه ای حیاتی است که در عرصه تعلیم و تربیت جهان (خصوصاً دوره آموزش عمومی) از سالهای دور متوجه قرار گرفته است . چرا که طی این دوره دانش آموزان در مرحله ی آغازین تجربه های اجتماعی توام با رشد فردی قرار دارند .
تعلیم و تربیت در دوره مذکور نقش تعیین کننده ای در هدایت فراگیر و نقش پذیری متناسب وی در جامعه ایفا می نماید به طوری که ایجاد سرمایه انسانی و توسعه فرهیختگی درجامعه ناشی از تربیت فراگیران دراین دوره به ویژه با تاکید بر شناخت توانایی ها ، استعدادها و علایق آنان است .
کودک دبستانی به وجود افرادی نیاز دارند که او را در پیمودن راه زندگی یاری دهند ،استعدادها و قابلیت های ذهنی او را کشف و درک کنند و شرایط مناسبی را جهت پرورش استعدادها و قابلیت ها فراهم آورند.
دوره دبستان از لحاظ رشد ، تربیت و تکوین شخصیت کودکان دوره بسیار مهمی است و این دوره را دوره اطاعت ، تادیب ، خلاقیت و بروز استعدادهای عمومی می نامند .
با توجه به اصول راهنمایی که بعداً مطرح می شود ، ارائه خدمات راهنمایی در تمام دوره تحصیلی و در ارتباط با ابعاد وجود کودکان ، نوجوانان و جوانان مطرح می شود. بخشی از این خدمات در دوره های مختلف تحصیلی مشترک و برخی به علت ویژگی های هر دوره و خصوصیات دانش آموزان متفاوت است . در دوره دبستان ، برنامه های درسی به صورت مشترک داده می شود . همه دانش آموزان در یک دوره عمومی تحصیل می کنند . کودکان با سنین مختلف طبق مقررات در پایه های مختلف ثبت نام می کنند . از نظر رشد جسمانی ، عاطفی ، عقلانی و اخلاقی ویژگیهایی دارند و بعضی از دانش آموزان با اختلالات یادگیری و رفتاری روبه رو می شوند ؛ بنابراین استفاده از خدمات راهنمایی در این دوره ضرورت دارد .
فصل اوّل :
1- در مورد موضوع
2- بیان مسأله
3- اهمیت و ضرورت پژوهش
4- اهداف پژوهش
الف) اهداف کلی
ب) اهداف جزئی
5- متغیر های تحقیق
الف) متغیر مستقل
ب ) متغیر وابسته
6- فرضیه های پژوهش
7- سؤالات پژوهش