رییس سازمان سنجش آموزش کشور ضمن اشاره به تغییرات آزمون دکتری 92 نسبت به سالهای گذشته، گفت: 91 درصد از کل قبول شدگان نهایی آزمون دکتری سال 91 از فارغ التحصیلان دانشگاههای دولتی بودند.
ابراهیم خدایی صبح امروز در یک نشست خبری با اشاره به برگزاری آزمون دکتری 92 در 18 اسفند ماه گفت: آزمون 92 دکتری نسبت به سال گذشته دارای دو تغییر عمده است.
وی با بیان اینکه تغییر در زمان برگزاری آزمون از فروردین به اسفند ماه یکی از تغییرات این آزمون بوده است، اظهار کرد: این تغییر به این دلیل بوده تا دانشگاهها فرصت بیشتری برای انجام مرحله مصاحبه و ارزشیابی داوطلبان داشته باشند.
وی با اشاره به تغییر در نسبت تأثیر نمره مرحله مصاحبه و کتبی در پذیرش نهایی داوطلبان دکتری، گفت: این نسبت امسال به صورت برابر و 50 درصد محاسبه میشود.
وی با بیان اینکه مواد امتحانی و رشتهها در آزمون دکتری 92 تغییر چندانی نداشته است، اظهار کرد: نتایج اولیه این آزمون نیمه دوم فروردین ماه اعلام میشود و داوطلبان در نیمه دوم اردیبهشت ماه برای مصاحبه به دانشگاهها معرفی میشوند.
خدایی با اشاره به ارزیابی آزمون دوره دکتری 90 و 91 ف گفت: براساس نظرسنجی از دانشجویان و دانشگاهها این نتایج حاصل شد که دانشجویان خواستار کاهش تاثیر نمره مصاحبه بودهاند که در سال 91 بیش از 84 درصد از داوطلبان این درخواست را داشتهاند، بنابراین در آزمون دکتری 92 این تاثیرات اصلاح و برابر شد.
وی افزود: دانشگاهها خواستار تخصصیتر شدن برگزاری آزمون دکتری بودند که براساس آن کیفیت سوالات با افزایش تعداد دروس تخصصی عملی شد.
خدایی با بیان اینکه در سال جاری 83 درصد داوطلبان کمتر از چهار سال از زمان فارغالتحصیلیشان میگذرد، اظهار کرد: این رقم در سال گذشته 74 درصد بوده است، همچنین در سال 90 معدلهای ورودی به دوره دکتری 17.1 درصد بود ه که این رقم در سال 91 به 17.71 درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان سنجش با بیان اینکه 66 درصد از داوطلبان آزمون دکتری 91 از فارغالتحصیلان دانشگاههای دولتی بودهاند، تصریح کرد: 90 درصد از کل پذیرفتهشدگان نهایی آزمون دکتری از فارغ التحصیلان دانشگاههای دولتی بودند.
وی افزود: تعداد داوطلبان آزمون دکتری 91 از 178 هزار نفر به 218 هزار نفر در سال جاری افزایش یافته است که براساس آن همچنین با افزایش ظرفیتها نیز رو به رو بودهایم. به گونهای که در سال 90 ، 6400 نفر پذیرفته شدند و این در حالی است که در سال 91 تعداد پذیرفته شدگان نهایی 10 هزار 333 نفر بوده است.
وی با تاکید بر اینکه دوره دکتری الزامات خاص خود را دارد خاطرنشان کرد: سیاست وزارت علوم بر افزایش ظرفیت دورههای تحصیلات تکمیلی است.
خدایی در خصوص درصد پذیرفتهشدگان دانشگاههای دولتی از میان فارغ التحصیلان این دانشگاهها، گفت: به عنوان مثال نسبت پذیرش در دانشگاه علامه طباطبایی به صورت 30 درصد فارغ التحصیل خود دانشگاه و 70 درصد از فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها بوده است و در دانشگاه تهران نیز این نسبت به صورت برابر بوده است.
وی با بیان اینکه به دوره دکترا نباید همانند دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد نگاه شود، اظهار کرد: در دوره دکتری تعامل میان استاد و دانشجو مهم است. البته ما نیز باید نظارتها و ملاکهایمان را شفاف و قوی کنیم.
رییس سازمان سنجش در خاتمه با رد ارسال پیامک به داوطلبان دوره دکتری در خصوص نقص مدارک آزمونی، گفت: سازمان سنجش به داوطلبان هیچ دورهای پیامک نقص مدارک ارسال نمیکند و معمولا ارسال پیامکهای سازمان سنجش در رابطه با اطلاعرسانی است.