سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

اجرای سند تحول نیازمند منابع مالی/سوابقم نشان‌ می‌دهد انقلابی‌ام یا استحاله شده‌ام

دسته بندي: اخبار / اخبار فرهنگیان
7 مهر

بر اساس اطلاعات خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مناظره غیرمحرمانه به منظور بررسی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در آستانه سال تحصیلی جدید با حضور علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و محمدرضا بهرنگی استاد دانشگاه خوارزمی و دکترای علوم تربیتی برگزار شد.

در این برنامه علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که برای اجرای تحول بنیادین به یک فرد انقلابی نیاز است، شما تا چه اندازه انقلابی هستید، اظهار کرد: سوابق و عملکرد بنده نشان می‌دهد تا چه اندازه انقلابی مانده یا استهاله شده ام.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی انقلاب فرهنگی بود و لازمه تحول در کشور تحول در فرهنگ است و آموزش و پرورش به عنوان دستگاهی که متولی فرهنگ سازی در سنین نوجوانی و جوانی بوده، شناخته می‌شود. در چنین شرایطی چاره ای جز اجرای سند تحول بنیادین نداریم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: در سال 82 بنده معاون وزارتخانه بودم که وزیر وقت از تعدادی افراد داخل و خارج وزارتخانه دعوت و جلسه‌ای را برگزار کرد که موضوع آن تدوین سند ملی آموزش و پرورش بود. در این جلسه بنده سوالی را مطرح کردم و خواستم تا افراد تعاریفشان را از سند ملی آموزش و پرورش بگویند و هر یک از اعضای حاضر در جلسه شروع به تعریف کردند که در نهایت در ارائه یک تعریف جامع و مانع بازماندند. بنابراین به این نتیجه رسیدیم سند ملی آموزش و پرورش تدوین شود.

فانی مطرح کرد: آنچه که بنده در تعریف سند ملی آموزش و پرورش نوشتم مفهومش این بود که چشم انداز ایران 1404 برای کشور داریم، بنابراین هر وزارتخانه‌ و سازمانی ذیل آن چشم انداز باید یک سند داشته باشد، سند ملی آموزش و پرورش نیز ترجمان چشم انداز ایران 1404 است و این سند با مقداری اصلاحات تصویب شد. بنابراین روزی که سند تحول بنیادین کلید خورد درسال 82 بود.

وی ادامه داد: تدوین و تصویب سند تحول بنیادین 10 سال به طول انجامید و هم اکنون برای اجرای آن به دو برنامه ششم و هفتم توسعه نیاز است یعنی اجرای  سند تحول بنیادین تا سال 1404 به طول می‌انجامد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برخی از اجزای سند تحول بنیادین دارای مراتب است اظهار کرد: به عنوان مثال ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش دارای مراتبی است و این سند یک نوع شدن است نه بودن یعنی نمی‌توانیم یک روز مدعی شویم که سند تحول بنیادین به طور کامل اجرا شده است چرا که تحول در نظام تعلیم و تربیت یعنی ایجاد رفتار مطلوب پایدار در متربی که این موضوع کار 5 یا 10 سال نیست.

فانی در پاسخ به این پرسش که سند تحول بنیادین دارای مفاهیم بنیادین است که کمی شدن این مفاهیم دشوار است، عنوان کرد: برخی صاحب نظران سند تحول را در بخش‌هایی آرمان گونه تلقی می‌کنند اما باید توجه داشت که در برخورد با سند بحث شدن را دنبال می‌کنیم نه بودن. به عنوان مثال طبق سند تحول بنیادین مدرسه باید یک نهاد تربیتی باشد اما هم اکنون مدارس تا ساعت 2 بعدازظهر باز بوده و پس از آن تعطیل می‌شوند و در مدرسه تا صبح فردا بسته می‌شود درحالی که می‌توان پس از تعطیلی مدارس درها را به روی بچه‌های هر محل باز کرد تا آنها از فضای موجود استفاده کنند.

وی ادامه داد: مدرسه زمانی به یک نهاد تربیتی تبدیل می‌شود که نیروی انسانی توانمند شده و به این موضوع عادت کند همچنین خانواده‌ها نیز باید به این موضوع عادت کرده و شهرداری‌ها نیز حمایت کافی از مدارس داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که وظیفه سنگین اجرای سند تحول بنیادین از مدیر آرامی همچون شما برمی‌آید، ادامه داد: آیا باید فریاد زد و سند را اجرا کرد یا با تمهید مقدمات و زمینه سازی کار را پیش برد. در آموزش و پرورش نمی‌توانیم بگوییم مدارس و این وزارتخانه تعطیل شوند چرا که می‌خواهیم آموزش و پرورش را تعمیر کرده و در آن تحول ایجاد کنیم، آموزش و پرورش باید در مسیر حرکت دچار تحول شود.

فانی بیان کرد: لازمه تحول در آموزش و پرورش تحول در برخی زیرساخت‌هاست که از آن تحت عنوان زیرنظام یاد شده و این سند 6زیرنظام دارد که عبارتند از برنامه درسی، فضا و تجهیزات، مدیریت، منابع انسانی، پژوهش و ارزشیابی، مالی و منابع. هم اکنون یک سوم مدارس کشور ایمن نیستند و با وقوع یک زلزله سقف آنها ویران می‌شود، در سه سال عمر دولت یازدهم بودجه آموزش و پرورش دوبرابر شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات تحول در نظام آموزشی این است که می‌خواهیم توسط افرادی تحول ایجاد کنیم که خود دست پرورده نظام قبل هستند مطرح کرد: هم اکنون در و دیوار آموزش و پرورش برای بسیاری از افراد عادی شده است بنابراین در برابر هر نوع تغییری مقاومت خواهند کرد.

وزیر اموزش و پرورش ادامه داد: برای تغییر در هر سازمانی باید مجریان تغییر را در برنامه ریزی‌ها مشارکت دهیم. بنابراین در آموزش و پرورش نیز باید نیروی انسانی را نسبت به تحول توجیه کنیم به همین دلیل ستادی در این وزارتخانه تحت عنوان ستاد راهبری سند تحول بنیادین ایجاد شده است که برنامه‌های توجیهی و آموزشی کارکنان این وزارتخانه را در رابطه با تحول بنیادین برعهده دارد.

فانی گفت: امسال 156 برنامه براساس نقشه راه سند تحول بنیادین تدوین و مشخص شده است که هر برنامه زیر کدام راهکار عملیاتی خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که تا سال 1399 کدام اهداف مهم سند تحول بنیادین عملیاتی می‌شود، گفت: فعالیت‌های تربیتی، آموزشی و برنامه‌های مربوط به اقامه نماز.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اجرای سند تحول بنیادین به منابع مالی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: برای اینکه فضای آموزشی موجود به شرایط مطلوب تبدیل شود، منابع زیادی نیاز است. به عنوان مثال طی سه سال گذشته بیش از4 میلیون مترمربع مدرسه ساخته‌ایم که 25 درصد آن توسط خیران و 75 درصد توسط دولت ساخته شده است.

فانی ادامه داد: بنده اعلام می‌کنم که از عهده اجرای سند تحول بنیادین برمی‌آییم اما منابع مالی باید در اختیار ما باشد.

وی با اشاره به اینکه معتقد هستیم برای ایجاد تحول در آموزش و پرورش باید از محتوا، برنامه‌ها و روش‌ها آغاز کنیم، ادامه داد: طی چند سال گذشته تحول را از ساختار آغاز کردند به همین دلیل نظام 6.3.3 مستقر شد در حالیکه فضا و نیروی انسانی لازم آماده نبود و حتی کتاب‌های درسی نیز با عجله تدوین شدند.

پایان/

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

منبع خبرتسنیم - آموزش و پرورش
اشتراک گذاري در:تلگرام کلوب فيس نما لينکداين گوگل پلاس توئيتر فيس بوک
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
دسته بندی ها
تبلیغات متنی