چکیده
افت تحصیلی از مباحث مورد توجهی میباشد که در سنوات اخیر ذهن دلسوزان نظام تعلیم و تربیت را به خود مشغول نموده و جهت جلوگیری از این پدیده راهکارهای متفاوتی ارائه شده است . راهکارهای عملیاتی و کاربردی که بعضا مثمر ثمر بوده و نتایج مثبتی نیز در بر داشته است . در این مقاله نیز سعی گردیده که با تجمیع آن دسته از راهکارهای آموزشی که زمینه کم رنگ شدن این پدیده مخرب را بدنبال می آورند ، به بحث و بررسی پرداخته و پیشنهاداتی در این باب که فراخور دانش آموزان، باشد ، ارائه شود .
بیان مسئله وتوصیف وضع موجود
اینجانب ، دارای مدرک تحصیلی از دانشگاه ، مدت است که در خدمت آموزش و پرورش هستم . در سال تحصیلی 92-91 نیز بعنوان معاون مدرسه مشغول به خدمت می باشم. موضوع بحث من در مورد یکی از دانش اموزانم به نام مسلم است که اکنون در کلاس دوم راهنمایی است. مسلم در کلاس اول راهنمایی ،دانش آموز درس خوان و کوشا ،با نمرات بسیار خوب مودب و صبور و… کلاس بود که معلمان از او بسیار راضی بودند اما امسال نسبت به سال قبل ،از نظر درسی و رفتاری تغییر نموده است. من معاون مدرسه او هستم در ابتدای سال تحصیلی در امتحان تشخیصی که تکرار قواعد درسهای سال گذشته بود او نمره 17 گرفت بعد در پرسش امتحانات دیگر به وضوح کاهش نمره را در درسهای او مشاهده در انجام تکالیف و حل تمرینات تنبلی میکرد و تمرینات را بی دقت یا حل نکرده در دفترش وی نوشت از نظر رفتاری هم پر حرف و پرخاشگر شده و در برخورد با معلم و دوستان همکلاسی اش هم رفتار مناسبی نداشت.
فهرست مطالب
چکیده 2 واژگان کلیدی : 2 افت تحصیلی – تعلیم و تربیت -راهکار های آموزشی 2 مقد مه 3 بیان مسئله 4 جمع آوری اطلاعات (شواهد 1 ) 4 اقدام راه حل پیشنهادی 5 ادبیات تحقیق : 6 منظور از افت تحصیلی چیست؟ 6 خسارتهاي ناشي از افت تحصيلي: 7 عوامل موثر بر افت تحصیلی: 8 برنامه های کوتاه و دراز مدت جهت جلوگیری از افت كاهش افت تحصيلي 10 دلایل افت تحصیلی از نظر روانشناسان و اندیشمندان 11 شیوه های مقابله با افت تحصیلی 14 جمع بندی اطلاعات 16 موانع و محدودیت ها 17 اجرای راه حل دوم 17 علل افت تحصیلی مسلم 18 نظرات و پیشنهادات 18 ارزشیابی و بررسی نتایج کار (شواهد2 ) 20 منابع 21