طبق قانون 4 منبع جهت پرداخت
وام ازدواج ( و سایر مصارف به خصوص ) وجود دارد که بانک حق دخل و تصرف در آن را ندارد این منابع عبارتند از:
- سپرده های موجود و مصرف نشده قرض الحسنه پس انداز
- بازپرداخت اقساط تسهیلات قرض الحسنه
- افزایش سپرده های قرض الحسنه پس انداز
- بخش اندکی از سپرده های قرض الحسنه جاری
بر اساس گزارش های موجود منابع قرض الحسنه جدید که از محل های بالا سال آینده در اختیار بانک ها قرار میگیرد، در مجموع 56 هزار میلیارد تومان خواهد بود که خواهد توانست وام 30 میلیون تومانی ازدواج را پوشش دهد و 20 هزار میلیارد تومان باقی مانده نیز به سایر مصارف قرض الحسنه برسد.
10 هزار میلیارد تومان از محل منابع موجود که وام داده نشده است، 13 هزار میلیارد تومان از محل بازپرداخت اقساط تسهیلات قرض الحسنه، 18 هزار میلیارد تومان از محل افزایش حداقلی سپرده های قرض الحسنه پس انداز و 15 هزار میلیارد تومان نیز از محل 10 درصد سپرده های قرض الحسنه جاری، این 56 هزار میلیارد تومان را تشکیل می دهد.
حتی در صورتی که سپرده های قرض الحسنه جاری نیز در نظر گرفته نشود، سپرده های قرض الحسنه پس انداز کفاف وام ازدواج 30 میلیون تومانی را داده و 5 هزار میلیارد تومان از آن نیز مازاد خواهد بود.
با این اوصاف، افزایش وام ازدواج به 30 میلیون تومان در سال 1398 با بازپرداخت 10 ساله امکانپذیر بوده و ضروری است دولت یا نمایندگان مجلس، تبصره مرتبط آن را در بودجه سال آتی به این شکل اصلاح نمایند.
هرچند این مبلغ نیز مشکلات ازدواج جوانان را به طور کامل حل نخواهد کرد، اما تسهیل و کمک بزرگی خواهد بود و تنها سیاست کشور در حمایت از تشکیل خانواده را بهبود خواهد داد.