روانشناسی و علوم تربیتی
شرطیسازی ارزشی و شرطیسازی پاولفی
درحالیکه برخی پژوهشگران بحث کردهاند که اساساً شرطیسازی ارزشی (EC) از دیگر شکلهای شرطیسازی پاولفی (PC) متفاوت است (بائینز و دی هائر، 1994)، دیگران تردیدهایی درباره این ادعا ابراز کردهاند (لیپ و پورکیس ، 2005). بحث بر سر یگانگی EC اساساً متمرکز بر تاثیر آگاهی از رابطه و روشهای خاموشی است. چندین مطالعه، EC راحتی زمانیکه آزمودنیها از رابطه CS-US آگاهی نداشتهاند، گزارش کردهاند (بائینز، الن و وندنبرق، 1990).
چنین یافتههایی قابل ملاحظه است، زیرا دیگر اشکال شرطیسازی پاولفی وابسته به آگاهی از CS-US هستند (لوویباند و شانکس، 2002) با این حال دیگر مطالعات نشان دادهاند که EC بعد از آنکه آزمودنیها از رابطه بین US-CS آگاه شدند اتفاق میافتد (استال ، آنکلباخ و کرنیل ، 2009).
با در نظر گرفتن تاثیر روشهای خاموشی، چندین مطالعه دریافتهاند که اهمیت EC با ارائههای CS جفت نشده که بعد از جفتهای CS-US اتفاق افتادهاند بی تاثیر است (دیاز ، روئیز و بائینز، 2005) با این حال، دیگر پژوهشگران گزارش کردهاند که ارائههای CS جفت نشده کاهش معنیداری بر اثرات EC دارد (لیپ، اوتون ، لولیور ، 2003) به علاوه عدم قطعیت در مورد تاثیر معنیدار رابطه بین CS و US در طی اکتساب باقیمانده که یعنی درباره تاثیر ارائههای CS و US جفت نشده که با جفتسازی US-CS مرحله یادگیری درهم آمیخته شده است. به طور خلاصه هنوز نامشخص است که آیا متغیرهایی وجود دارد که تاثیر متفاوتی بر EC در مقایسه با دیگر شکلهای شرطیسازی ارزشی داشته باشد یا خیر.
فهرست مطالب
1-5- تعریف مفهومی شرطی سازی ارزشی
1-5-7-شرطی سازی ارزشی
- شرطی سازی ارزشی
-1- شرطیسازی ارزشی و شرطیسازی پاولفی
-2- شباهتهای شرطیسازی ارزشی (EC) و شرطیسازی پاولفی (PC)
-3- تفاوتهای شرطیسازی ارزشی و شرطیسازی پاولفی
-5- رویکردهای نظری شرطی سازی ارزشی
-5-1- دیدگاه انتسابی
-5-2- دیدگاه کلگرایانه
-5-3- دیدگاه اسناد نادرست ضمنی
-5-4- دیدگاه طبقهبندی مفهومی
-5-6- دیدگاه گزارهای
-6- کاربردهای شرطی سازی ارزشی
2-2- پیشینه عملی
فهرست منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی